Estery polyglycerolu s mastnými kyselinami - E 475




Kategorie: Éčka v potravinách | 31.12.2012

Estery polyglycerolu s mastnými kyselinami se v potravinářství značí kódem E 475.

Bezpečná přísada 
Estery polyglycerolu s mastnými kyselinami se v potravinářství používají jako emulgátory a jako látky zlepšující vlastnosti vybraných potravin. Vyrábějí se chemicky, a to částečnou esterifikací polyglycerolu s mastnými kyselinami. E 475 se používá jak v cukrářském, tak v pekárenském průmyslu. Toto éčko obsahují především dortové polevy a korpusy, oplatky, dezerty, čokoládové pochoutky, směsi určené k přípravě hotových dezertů nebo instantní těsta. Konzumace potravin, které obsahují estery polyglycerolu s mastnými kyselinami, nemá negativní vliv na lidské zdraví a E 475 v českém potravinářství patří na seznam povolených přídatných látek.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.