Hořčík v potravinách




Kategorie: Potraviny | 21.12.2011

Hořčík neboli magnesium je důležitý pro správné fungování našeho organismu, především nervové soustavy. Ve stravě bychom proto měli přijímat dostatečné množství hořčíku, abychom se vyhnuli některým zdravotním neduhům.

Prevence neduhů
Konzumací potravin s vysokým obsahem hořčíku předcházíme mnoha zdravotním neduhům, od bolestí hlavy a podrážděnosti, přes svědění konečků prstů, až po nepříjemné křeče v lýtkách.  

Potraviny s vysokým obsahem hořčíku
A kde hledat hořčík v potravinách? Mezi potraviny s vysokým obsahem hořčíku patří skořápkové plody, především mandle, paraořechy a burské oříšky, dále luštěniny, vybrané druhy zeleniny (zelí, špenát, brokolice) a vejce. Významným zdrojem jsou také citrusové plody, datle, fíky a celozrnné pečivo.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.