Laktylované estery glycerolu a propandiolu - E 478




Kategorie: Éčka v potravinách | 14.1.2013

Laktylované estery glycerolu a propandiolu se v potravinářství značí kódem E 478.

Zakázaná přísada 
Laktylované estery glycerolu a propandiolu se v potravinářství používá jako emulgátory, stabilizátory a zvlhčující přísady. Pro potravinářské účely se vyrábějí průmyslově, a to ze ztužených tuků rostlinného i živočišného původu, glycerolu a kyseliny mléčné. Éčko mohou obsahovat instantní výrobky, především smetana do kávy a různé směsi určené k přípravě polev. Jedná se o bezpečnou látku, jejíž konzumace nemá negativní vliv na zdraví člověka, v českém potravinářství však laktylované estery glycerolu a propandiolu nepatří na seznam povolených aditiv.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.