Polyglycerolpolyricinoleát - E 476




Kategorie: Éčka v potravinách | 1.1.2013

Polyglycerolpolyricinoleát se v potravinářství značí kódem E 476.

Bezpečná přísada 
Polyglycerolpolyricinoleát se v potravinářství používá jako emulgátor. Pro potravinářské účely se vyrábí průmyslově, a to z kombinace mastných kyselin a glycerínu. Látku může obsahovat celá řada potravin, především různé zálivky, pomazánky, polevy, majonézy, margaríny a instantní výrobky. Polyglycerolpolyricinoleát dále obsahují čokoládové, stejně jako nečokoládové cukrovinky, a dokonce i produkty zdravé výživy. Přestože v českém potravinářství patří toto éčko na seznam povolených přídatných látek (smí se přidávat do přesně vymezených potravin), v sousedním Německu jeho použití povoleno není, a to protože může údajně způsobovat zažívací obtíže nebo alergie.

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.