Sója má nejvyšší výživnou hodnotu




Kategorie: Potraviny | 20.3.2012

Především milovníci masa pohlížejí na sóju s patřičnou nedůvěrou. Sója je však potravina s nejvyšší výživnou hodnotou.

Výživná a zdravá 
Vysoká hodnota sóji je dána velkým podílem bílkovin. Sója obsahuje čtyřnásobně více bílkovin než maso. Na rozdíl od masa neobsahuje sója cholesterol. Protože se jedná o zásaditou potravinu, mírní překyselenost žaludky a pálení žáhy.

Vhodná při redukci váhy
Sója je ideální potravinou při redukci hmotnosti. Přestože má vysokou výživnou hodnotu, obsah tuku i kalorií je velmi nízký. Oblíbeným sójovým produktem je tofu, které se vyrábí ze sójového mléka.

Přečtěte si také

Komentáře

Pro zobrazení komentářů se musíte přihlásit.